Salig blandning

Tiggare som knackar dörr

2016-01-30 18:08 #0 av: Glorious

Visste inte i vilken grupp jag skulle posta detta men i med att jag på bor landet så kändes det okej här åtminstone. Kom en man med en handskriven lapp om att han var döv och behövde pengar. Knackade på dörren så här lördag kväll. Blev så förvånad och visste inte hur jag skulle agera. Slutade med att jag bara stängde dörren. Får så otroligt dåligt samvete samtidigt som jag blir irriterad och rädd. Har vart några små inbrott här och vet mycket väl att det kan va något i den stilen också, att de vill kolla om det är låst eller om man har något värdefullt innanför. Samtidigt vill jag ju tänka det bästa om främlingar. Men jag blir ändå väldigt misstänksam, ställd och irriterad så här en mörk lördagskväll. Tänker på att han kommer gå vidare till granntanten som är en bit över 70, hon kommer bli rädd om någon och väldigt försvarslös om något skulle ske :(

Vad ska man göra? 

Ska verkligen tiggare få gå och knacka dörr?

Anmäl
2016-01-30 18:16 #1 av: Awal

Utländska personer som visar upp en lapp där det står hur synd det är om dem bör man stänga dörren för. Eftersom man inte kan prata med dem riskerar de inte att behöva förklara sig.

LEK!

Glad

Anmäl
2016-01-30 18:18 #2 av: [Lummer]

Ring o varna granntanten.
Har fått rådet att säga vänta stänha o låsa dörren hämta mobilen o ta kort eller filma om nån kommer på det viset.
Nä huva lås om dig

Anmäl
2016-01-30 18:27 #3 av: Awal

Jag vill passa på att varna för försäljare som ringer från Italien.  Kvinnan påstod att hon ringde från Italien och ville veta om man gillade italienska pastarätter.

Jag gissar att svaret. ja, skulle användas på något ekonomisk brottslighet.

Personen ringde till en person som fyllt 80år, så man kan tänka sig att de utgår från något register.

Tur att jag var där.

LEK!

Glad

Anmäl
2016-01-30 18:53 #4 av: Tant Grön

Vi fick besök av en tiggare som inte kunde svenska och hade en lapp. Hade hus på den tiden. Han kändes väldigt obehaglig och jag stängde snabbt dörren. Två veckor senare fick vi inbrott. Så var försiktig, speciellt om han såg ut att komma från öststaterna.
Eller så kan det vara en av dom här http://www.bt.se/boras/insamlare-med-listor-ater-i-farten-i-boras/

Anmäl
2016-01-30 19:07 #5 av: Glorious

Ah, fy, fick sådana obehagskänslor nu. Känns inte riktigt kul att vara ensam hemma ikväll.

Anmäl
2016-01-30 23:00 #6 av: Tant Grön

#5 Oj, förstår precis hur du känner dig. Var inte meningen att skrämmas. Hos oss gjorde dom inbrottet mitt på dagen när vi var på arbetet. Dom vill nog inte att någon skall vara hemma som kan se dom. Först spanar dom väl och ser vilka rutiner man har, hur låsen ser ut, och om det verkar finnas något att ta. Hade det varit mitt hus så skulle jag, om möjligt, sett till att någon var hemma hela tiden.

Fick efteråt höra att dom kunde komma tillbaks och sno möbler och allt. Så jag stannade hemma några dagar.
Tredje dagen så hörde jag en bil som stod på tomgång nere vid vägen. Jag slängde på mej kläderna och stack ut. Där stod en stor svart skåpbil med utländskt reg nr.
Jag blev ju rädd, men gick emot den. Då fick den fart och körde snabbt därifrån.

Anmäl
2016-03-01 02:24 #7 av: Elinmatsdotter

i området där jag bor tog dom en liga för några år sedan där polisen  hittade en karta på byarna runt omkring där ligan hade fyllt i vilka som ägde hund. kan vara en sån rekning också. obehagligt är det i alla fall!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.