Det som sås skola skördas

Broccoli

2013-02-22 14:10 #0 av: Jofiel

Jag har nyligen flyttat till landet och ser verkligen fram emot våren och att få odla lite grönsaker.

Helst vill jag odla broccoli men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Sår man det direkt i landet eller ska man driva upp plantor inomhus först?

Vilken sort passar bäst när man bor i Småland?

Tacksam för alla tips Glad

Anmäl
2013-02-23 14:33 #1 av: annans


Ska du  SÅ broccoli är det hög tid att börja nu. Broccoli tar lite tid på sig. Annars brukar det finnas färdiga broccoliplantor och andra grönsaksplantor att köpa på gardencenters och handelsträdgårdar så småningom.

Personligen föredrar jag att köpa en box färdigdrivna småplantor, bara att dela och gräva ner när jorden är tillräcklingt varm.

Lycka till

Anna sajtvärd Lantliv

Anna  Sajtvärd på Lantliv

"Varje dag medför en ny erfarenhet"

Anmäl
2013-02-23 21:43 #2 av: Jofiel

Det låter bra att man kan köpa färdigdrivna småplantor, då kan jag lugnt vänta till våren.

Tack för tipset Ler

Anmäl
2013-02-24 21:25 #3 av: Åsa S


Jag brukar så broccoli och det är lagom så ca 6-7v innan utplantering så inte måste man ha superbråttom med det man kan ju ofta inte plantera ut förren framåt juni. Fick en massa fina broccoli förra året. Bra att veta är att de helst vil ha välgödslad lerjord, bodde på ett ställe med lätt jord nästan utan lera förut och där gick det verkligen inte odla kål.

 

Bra att veta är att det är bra ha kålnät över plantorna efter utplantering så inte kålfjärilar och dylikt kommer åt plantorna och kan lägga ägg på dem för då blir det rätt mycket larver.

Anmäl
2013-02-27 21:46 #4 av: Jofiel

Det där med lerjord hade jag ingen aning om och kålnät låter som en bra idé.

Tack så mycket för bra tips Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.