2013-03-14 08:04 #0 av: annans

Trots bakslaget i vårvädret är det dags att börja fröså.Alltid lika spännande att se vad som tittar upp.


Det var ett par härliga vårdagar här i Flandern förra veckan. Temperaturer upp till 15 plus. Så kom ett förskärckligt bakslag. Fullständigt snökaosoch kyla ner till 12 minus,vilket är mycket ovanligt för oss här i Belgien.

Brevbärarn kom med ett efterlängtat paket... och vårkänslorna infann sig igen.

Paketet var fullt med härliga fröer från Vreeken i Holland. För den som gillar det där udda eller söker ett brett sortiment, är denna firma verkligen en guldgruva. Jag vet inte hur många timmar jag har suttit och väljt och vrakat bland deras sortiment.

Det som ska bli mest spännande är glasörten, Salcornia.

Glasörten tillhör familjen Amarantväxter. Det är en lågväxande suckulentliknande planta som man då och då finner i vilt tillstånd på strandängarna. Den kan ätas rå och tillagad. Som tillbehör till fisk är den oerhört läcker.

Vad hade jag mer i mitt paket tro... Jo massor med olika sorters prydnadspumpor, skojiga gula och rödrandiga auberginer, taggiga prydnadsgurkor, äkta tobak och lite blomster förstås.

I går åkte första vändan frön ner i såjorden. Fönstren här hemma är fulla med krukor och burkar, precis som det ska vara den här tiden på året.

Länk: www.vreeken.nl   Levererar också till Sverige, ypperlig engelska vid mailkontakt.