Annons:
Etikettgrisar
Läst 4121 ggr
annans
2013-02-19 05:30

Orvar,utbrytarkungen

Ni har ju fått träffat Cecilia tidigare, nu är det dags att träffa Orvar, utbrytarkungen.

På hemväg

Så här liten och söt var Orvar, min gottingergalt, när jag hämtade honom hos uppfödaren. Nu är han ingetdera,men jag älskar han ändå.

Introduceras för Cecilia.

Orvar är en stor personlighet. Han är kung över hagen och har järnkoll på vad som händer i och runt i kring. Har man grisar får man se till att ha en rymningssäker hage, för rymmer gör de om de får chansen till. För en gris är gräset alltid grönare på andra sidan. Som nybörjare på grisar lärde jag mej mycket nytt.

Gottingergalten Orvar är nu snart tre år. Han går alltid tillsammans med sin Cecilia, som ler och långhalm. Visst gör han sin plikt som galt med och resultatet är mycket bra. Det som skiljer Orvar från andra galtar är kanske att han är den som uppfostrar de små kultingarna. Ja, jag vet att man inte ska ha galten tillsammans med sugga och kultingar, men här går det ypperligt.

Orvar är den som kommer och talar om när Cecilia har fött sina små. Med ett annorlunda läte berättar han nyheten. Sen gör han som han alltid gjort, kurar ihop sig med sin fru, med kultingarna emellan sig.

Mys med mamma och pappa.

Emellan ät och sovtider för de små, är det pappa Orvar som passar dem. Han leker och tillrättavisar.

En okastrerad galt är inte alltid pålitlig, det måste jag tillstå. Från att ena sekunden villigt låtit sig klias, kan det plötsligt vända tvärt. Att ha en okastrerad minigris är sålunda inget jag rekommenderar. Vid tre års ålder är han ett paket muskler, 50 kilo.

Orvar är en riktig gullegris, när han själv vill.

Anna  Sajtvärd på Lantliv

"Varje dag medför en ny erfarenhet"

Annons:
Emo
2013-02-19 09:15
#1

Så söt berättelse - och lärorik. 🙂

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Emmetem
2013-05-23 13:51
#2

Så sött så! 🙂

/ Medarbetare på Hermelinkanin iFokus och Lejonkaniner iFokus.

Gasoline
2013-08-24 17:35
Upp till toppen
Annons: